Introductiedag

Ook in 2018 komen er weer twee introductiedagen voor Veldwerk

De jachtknobbel van de Ierse Setter - Introductiedag Veldwerk

“De Ierse Setter staat van oudsher bekend als een voorstaande jachthond. Door middel van de verwaaiing in zijn neus spoort hij het wild op. De Ierse Setter staat voor op vederwild; o.a. korhoen, fazant, patrijs, houtsnip.” Prachtig, maar hoe doet hij dat dan? En mijn Ier, hij heeft een jachtknobbel, doet hij dat ook? Dat onze Ier een fijne huishond is, dat weten we, maar degene die ook graag wil weten en zien waar een Ierse Setter in vroegere tijden voor werd ingezet, kan daar nu achter komen.

De Ierse Setter Club organiseert regelmatig voor haar leden een Introductiedag Veldwerk. Vanaf 2015 zijn er geslaagde dagen gehouden! De deelnemers hadden een leuke en leerzame dag. De  introductiedagen voor 2018 staan gepland voor vrijdag 11 mei, voor het najaar is nog geen datum bekend.

Deelname Introductiedag Veldwerk

Voor de eerstvolgende Introductiedag Veldwerk kunt u zich opgeven bij Arie van Doorn.
De volgende introductiedag staat gepland voor vrijdag 11 mei 2018.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers op een dag met hun Ier aan deelnemen. Zo is er voldoende tijd om vragen te stellen. Er wordt begonnen met een theorie uitleg en daarna kunt u het geleerde in de praktijk ten uitvoering brengen met uw eigen Ier en gaat u het veld in. Bij over inschrijving zullen er extra dagen georganiseerd worden.

Er geldt geen leeftijdscategorie, alle Ieren ongeacht hun leeftijd zijn van harte welkom.

Het programma begint om 13.00 uur

Plaats
De Introductiedag zal gehouden worden in Sevenum op een locatie waar voldoende ruimte is om uw Ier aan het werk te zien. Het terrein is afgesloten, zodat uw Ier mocht hij toch wat recalcitrant zijn geen ongelukken kan maken. In de verwarmde jachtkamer voorzien van koffie en thee zal de theorie gegeven worden en zal de nazit zijn.

Het programma
13.00 uur   inloop met koffie en soep met een broodje
13.15 uur   start theoretisch gedeelte
14.00 uur   praktijk in het veld
16.00 uur   pauze
16.15 uur   praktijk in het veld
17.30 uur   nazit

Kosten
De kosten voor deze dag voor leden van de Ierse Setter Club zijn 50,00 euro, niet leden betalen 55,00 euro.

Inschrijven en verdere informatie:

via email iscjacht@gmail.com 

Telefoon: 0345 569546  06 46182887 ( niet op zondag)

Als u belangstelling heeft om deel te nemen wacht dan niet te lang met inschrijven!

Voor hen die na de introductiedag verder willen met jachttraining organiseren wij jachtworkshops. Deze vinden plaats op locaties in het vrije veld dus de honden moeten dan wel onder appèl staan. De workshops zijn gericht op specifieke onderdelen van het jacht- en veldwerk zoals: Werktechniek in het veld, voorstaan, hazenrein etc.

De jachtworkshops kosten ongeveer 60 euro per deelnemer, ze duren een hele dag en de lunch is hierbij inbegrepen. Er kunnen acht deelnemers per workshop geplaatst worden. De workshops worden georganiseerd in de periode augustus tot en met september echter alleen als er voldoende deelname is. U kunt zich hiervoor opgeven bij A.R. van Doorn bestuurslid Jacht en Veldwerk tel. 0345 569546 of  06 46182887 Of via mail: iscjacht@gmail.com

Voor de meer professionele voorjagers bieden wij jachttraining aan op individuele basis. De training is afgestemd op het niveau en de werkkwaliteit van de deelnemende honden. Deze worden aangeboden door trainer Gerard Mirck in de omgeving van Almere. De kosten zijn 20 euro per deelnemer per les.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Dhr. Gerard Mirck   tel: 06 12396386

g.mirck@hetnet.nl

De individuele lessen worden aangeboden in de maanden mei, juni, oktober en november op zaterdag en zondag

De lessen starten om 10.00 uur

Laat het jachtinstinct van uw Ierse Setter niet verloren gaan en neem deel aan het trainingsprogramma!

Denkt u er bij uw deelname aan!
Dat u goed ter been bent;
U te maken krijgt met levend wild (wat helaas ook het hoekje om kan gaan);
U goede kleding dient te hebben om regenbui en kou te doorstaan.

 

 

U kunt uw kennel/webshop/bedrijf bekend maken middels een advertentie in de Ierse Setter Klanken. Vanaf 2018 is de ISK Fullcolour. Voor prijzen en mogelijkheden klik hier.

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

Wandeling Regio Brabant-Zeeland

Datum: 16 december 2018
Locatie: Chaam
Adres: Industrieweg 24, Chaam
Aanvang: 13.30 uur

Wandeling Regio Noord-Holland

Datum: 16 december 2018
Locatie: Groet
Adres: Heerenweg 337, Groet
Aanvang: 10.30 uur

Wandeling Regio Noord-Oost

Datum: 16 december 2018
Locatie: Kuinderbos
Adres: Kuinderweg 52, Luttelgeest
Aanvang: 14.00 uur

<

 

Het lustrumboek is nog te bestellen. U kunt een mailtje sturen aan de penningmeester via leden.isc@gmail.com Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!