Introductiedag

Ook in 2017 komen er weer twee introductiedagen voor Veldwerk

De jachtknobbel van de Ierse Setter - Introductiedag Veldwerk

“De Ierse Setter staat van oudsher bekend als een voorstaande jachthond. Door middel van de verwaaiing in zijn neus spoort hij het wild op. De Ierse Setter staat voor op vederwild; o.a. korhoen, fazant, patrijs, houtsnip.” Prachtig, maar hoe doet hij dat dan? En mijn Ier, hij heeft een jachtknobbel, doet hij dat ook? Dat onze Ier een fijne huishond is, dat weten we, maar degene die ook graag wil weten en zien waar een Ierse Setter in vroegere tijden voor werd ingezet, kan daar nu achter komen.

De Ierse Setter Club organiseert regelmatig voor haar leden een Introductiedag Veldwerk. In 2015 en 2016  zijn ook geslaagde dagen gehouden! De deelnemers hadden een leuke en leerzame dag. De  introductiedagen voor 2017 staan gepland voor zaterdag 22 april en zaterdag 23 september.

In het eerste deel van de ochtend wordt u meegenomen in de jachttheorie van de Ierse Setter. Later in de ochtend en in de middag mag u, wat u in de ochtend heeft geleerd, in de praktijk ten uitvoering brengen met uw eigen Ier en gaat u het veld in.

Deelname Introductiedag Veldwerk

Voor de eerstvolgende Introductiedag Veldwerk kunt u zich opgeven bij Arie van Doorn.
De volgende introductiedag staat gepland voor zaterdag 22 april en 23 september 2017.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers op een dag met hun Ier aan deelnemen. Zo is er voldoende tijd om vragen te stellen in de ochtend tijdens de theorie uitleg en is er alle tijd voor u en uw Ier in het veld in de middag. Bij over inschrijving zullen er extra dagen georganiseerd worden.

Er geldt geen leeftijdscategorie, alle Ieren ongeacht hun leeftijd zijn van harte welkom.

Het programma
10.00 uur   inloop met koffie
10.30 uur   start theoretisch gedeelte
12.30 uur   lunch
13.30 uur   praktijk in het veld
16.30 uur   nazit

Plaats
De Introductiedag zal gehouden worden in Sevenum op een locatie waar voldoende ruimte is om uw Ier aan het werk te zien. Het terrein is afgesloten, zodat uw Ier mocht hij toch wat recalcitrant zijn geen ongelukken kan maken. In de verwarmde jachtkamer voorzien van koffie en thee zal de theorie gegeven worden en zullen de lunch en nazit zijn.

Kosten
De kosten voor deze dag zullen voor leden van de Ierse Setter Club ongeveer 50 euro inclusief lunch bedragen. De definitieve kosten worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt .

Inschrijven en verdere informatie:

via email iscjacht@gmail.com

Als u belangstelling heeft om deel te nemen wacht dan niet te lang met inschrijven!

Voor hen die na de introductiedag verder willen met jachttraining organiseren wij jachtworkshops. Deze vinden plaats op locaties in het vrije veld dus de honden moeten dan wel onder appèl staan. De workshops zijn gericht op specifieke onderdelen van het jacht- en veldwerk zoals: Werktechniek in het veld, voorstaan, hazenrein etc.

De jachtworkshops kosten ongeveer 60 euro per deelnemer, ze duren een hele dag en de lunch is hierbij inbegrepen. Er kunnen acht deelnemers per workshop geplaatst worden. De workshops worden georganiseerd in de periode augustus tot en met september echter alleen als er voldoende deelname is. U kunt zich hiervoor opgeven bij A.R. van Doorn bestuurslid Jacht en Veldwerk tel. 0345 569546 of  06 46182887 Of via mail: iscjacht@gmail.com

Voor de meer professionele voorjagers bieden wij jachttraining aan op individuele basis. De training is afgestemd op het niveau en de werkkwaliteit van de deelnemende honden. Deze worden aangeboden door trainer Gerard Mirck in de omgeving van Almere. De kosten zijn 20 euro per deelnemer per les.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Dhr. Gerard Mirck   tel: 06 12396386

g.mirck@hetnet.nl

De individuele lessen worden aangeboden in de maanden mei, juni, oktober en november op zaterdag en zondag op de volgende datums:

6,7,13,14,20 en 21 mei,

3,4,10,11,17 en 18 juni buiten het tijdstip van de ALV,

7,8,14,15,21 en 22 oktober,

4,5,11,12,18 en 19 november

De lessen starten om 10.00 uur

Laat het jachtinstinct van uw Ierse Setter niet verloren gaan en neem deel aan het trainingsprogramma!

Denkt u er bij uw deelname aan!
Dat u goed ter been bent;
U te maken krijgt met levend wild (wat helaas ook het hoekje om kan gaan);
U goede kleding dient te hebben om regenbui en kou te doorstaan.

 

 

U kunt uw kennel/webshop/bedrijf bekend maken middels een advertentie in de Ierse Setter Klanken. Vanaf 2018 wordt de ISK Fullcolour. Voor prijzen en mogelijkheden klik hier.

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

Wandeling Regio Zuid-Holland

Datum: 10 december
Locatie: Balijbos
Adres: Kurkhout 73 Zoetermeer
Aanvang: 11.00 uur

Wandeling Regio Noord-Oost

Datum: 10 december
Locatie: Gietenerveld
Adres: Nijslootsweg
Aanvang: 14.00 uur

 

Het lustrumboek is nog te bestellen via deze link. Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!