Introductiedag

Ook in 2019 komt er weer een introductiedag voor Veldwerk

De jachtknobbel van de Ierse Setter - Introductiedag Veldwerk

“De Ierse Setter staat van oudsher bekend als een voorstaande jachthond. Door middel van de verwaaiing in zijn neus spoort hij het wild op. De Ierse Setter staat voor op vederwild; o.a. korhoen, fazant, patrijs, houtsnip.” Prachtig, maar hoe doet hij dat dan? En mijn Ier, hij heeft een jachtknobbel, doet hij dat ook? Dat onze Ier een fijne huishond is, dat weten we, maar degene die ook graag wil weten en zien waar een Ierse Setter in vroegere tijden voor werd ingezet, kan daar nu achter komen.

De Ierse Setter Club organiseert regelmatig voor haar leden een Introductiedag Veldwerk. Vanaf 2015 zijn er geslaagde dagen gehouden! De deelnemers hadden een leuke en leerzame dag. De  introductiedag voor 2019 staan gepland voor zaterdag 21 september.

Deelname Introductiedag Veldwerk

Voor de eerstvolgende Introductiedag Veldwerk kunt u zich opgeven bij Arie van der Laan.
 

Er kunnen maximaal 8 deelnemers op een dag met hun Ier aan deelnemen. Zo is er voldoende tijd om vragen te stellen. Er wordt begonnen met een theorie uitleg en daarna kunt u het geleerde in de praktijk ten uitvoering brengen met uw eigen Ier en gaat u het veld in. Bij over inschrijving zullen er extra dagen georganiseerd worden.

Er geldt geen leeftijdscategorie, alle Ieren ongeacht hun leeftijd zijn van harte welkom.

Ervaringsdeskundige op het gebied van jacht met staande honden Johan Kraay zorgt voor een aantrekkelijk programma. U kent Johan wellicht van het boek ‘veelzijdig naar de top’. Het doel is om u kennis te laten maken met de jacht. De Setter is tenslotte een jachthond met, als het goed is, een uitstekende neus.

De ochtend staat in het teken van de theorie. Johan zal uitleggen wat er van de hond verwacht wordt, hoe de hond werkt en wat de hond nodig heeft om te werken. Ook de werkhouding en dergelijke komen aan bod. Daarna gaan we onder leiding van Johan het veld in voor het echte werk. U zult versteld staan wat uw hond kan en met welk enthousiasme hij of zij aan het werk gaat.

De kosten voor deze dag bedragen bij inschrijving van ten minste 8 deelnemers € 39,50, inclusief thee en koffie in de ochtend én een lunch, niet leden betalen 5 euro extra per inschrijving. We hebben minimaal acht deelnemers nodig om de dag door te kunnen laten gaan. Een groep mag uit maximaal 10 deelnemers bestaan. Hoe groter de groep, hoe lager de kosten. U kunt zich inschrijven via iscjacht@gmail.com onder vermelding van uw naam, de naam van de hond, het geslacht van de hond, uw e-mailadres en telefoonnummer. Wij kijken uit naar een leuke en leerzame dag!

Arie van der Laan

iscjacht@gmail.com

06-38 38 49 43

Laat het jachtinstinct van uw Ierse Setter niet verloren gaan en neem deel aan het trainingsprogramma!

Denkt u er bij uw deelname aan!
Dat u goed ter been bent;
U te maken krijgt met levend wild (wat helaas ook het hoekje om kan gaan);
U goede kleding dient te hebben om regenbui en kou te doorstaan.

 

 

Piet Roks Jongehondendag 10 november

Locatie: Jeugdland Ulvenhout
Beoordelaar: Mw. Ann Paleski (kennel Dubliner Zweden)
online inschrijven klik hier

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de ABC 

iscadviesenb@gmail.com

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

Regio Noord-Holland

Datum: 20 oktober 2019
Locatie: De Bokkesprong, 
Adres: Heereweg 337 Groet/Schoorl
Aanvang: 10.30 uur 

Regio Brabant-Zeeland

Datum: 20 oktober 2019
Locatie: Industriestraat 24 te Chaam
Aanvang: 13.30 uur
   

 

Het lustrumboek is nog te bestellen. U kunt een mailtje sturen aan de penningmeester via leden.isc@gmail.com Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!