Nestevaluatiedag

Nestevaluatiedag! Op zondag 18 september 2016 organiseerde de ABC namens de Ierse Setter Club voor de eerste keer een nestevaluatiedag in manege Mansour in Arnhem. Voor deze dag werden alle honden die tussen 1 januari 2014 en 1 september 2015 geboren zijn uitgenodigd. Dan hebben we het dus over 29 nesten met in totaal 237 honden!

Voor de pupkopers en de fokkers een leuke en interessante dag om te kijken hoe de pups zijn uitgegroeid en te zien hoe bepaalde reuen vererven. Zowel hondjes van leden als van niet-leden worden uitgenodigd. Een overzicht van deze nesten vindt u hier.
Tevens is het outcross nest aangekeurd en hebben 5 van de 7 aanwezige honden de benodigde kwalificatie behaald!

Op de dag zelf werden de honden beoordeeld door een keurmeester en kregen de mensen een verslag mee. Verder zijn er diverse activiteiten voor hond en baas, zoals een trimdemonstratie, setterrennen, een kwis...Voor een impressie van deze gezellige dag klik hier
Deze nestevaluatiedag zal in de toekomst opnieuw georganiseerd gaan worden!
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

De inschrijving voor de Setterdag van 17 september 2017 is open tot 28-08.

U kunt online inschrijven voor de Piet Roks Jongehondendag van 22 oktober 2017!
Meer informatie vindt u hier

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Setterdag

Op 17 september 2017 organiseert de regio Noord-Holland op het mooie Waddeneiland Texel de jaarlijkse Setterdag. Voor meer informatie klik hier.

Wandeling Regio Brabant-Zeeland

Datum: 20 augustus
Locatie: Chaam
Adres: Voorbij Industrieweg 24 Chaam
Aanvang: 13.30 uur

 

Het lustrumboek is nog te bestellen via deze link. Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!