Setterdag

Regio Noord-Holland organiseert de 2017‑editie van de ISC Setterdag. Een evenement dat bij uitstek garant staat voor een dag gezelligheid voor setterliefhebbers onder elkaar.

Zondag 17 september a.s. vindt de jaarlijkse Setterdag plaats op Texel en wel op een terrein met de mooie naam “Paradijs”, een bosveldje iets voorbij Boskiosk Turfveld, Nattevlakweg 2, 1791 PB  Den Burg. Het wordt duidelijk aangegeven waar het is.

Neem uiterlijk de boot van 9.30 uur uit Den Helder en dan ben je op tijd voor het begin van de wandeling.

Het programma is als volgt:

10.30 uur Opening door Theo Zentveld van Regio Noord Holland. De koffie/thee staat dan klaar.

10.40 uur Begin wandeling door bos, duinen en over het strand. De honden mogen los!

12.30 uur Texelse Lunch (diverse Texelse producten) op het terrein Paradijs

13.30 uur Middagprogramma. Dit is nog in ontwikkeling *en is afhankelijk van het aantal deelnemers en de wensen. En misschien ook wel van het weer.

16.30 uur Afsluiting door Theo Zentveld.

 

*Voor de mensen met kinderen willen we een puzzeltocht met opdrachtjes rond het Paradijs uitzetten. Mensen met actieve honden die na de flinke wandeling nog wel willen rennen, Setterrennen en Fly-ball. En nog wel wat.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om iets meer van ons mooie eiland te zien. Voor hen maken we een lijstje met tips waar je met de auto naar toe kunt en de honden welkom zijn. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om nog een keer een wandeling naar het strand te ondernemen en dan naar het zuiden te lopen.

 

U (of jullie)kunt tegen een vergoeding van € 12,50 voor leden van de ISC, niet leden betalen € 15,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar € 7,50) gebruik maken van de lunch en koffie/thee bij aankomst. Aanmelden kan tot 28 augustus 2017. Het totaalbedrag dient (graag) gelijk met de inschrijving betaald te worden op rekeningnummer: NL04 INGB 0000 010 230 t.n.v. Ierse Setter Club te Den Haag o.v.v. Setterdag 2017. Voor vragen kunt u mailen naar setterdag@gmail.com.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen veel Settersvrienden met hun Setter te kunnen begroeten.

Kim Appelman en Hanneke Roeper

Aanvullende informatie:

De afvaarten van onze eigen Tesoboot zijn elk uur OP het halve uur vanuit Den Helder. Kijk voor meer informatie en tarieven op www.teso.nl  en wij adviseren een e-ticket te regelen.

Wij verwachten dat er ook mensen zijn die gelijk een weekend Texel willen boeken. Goed plan, Texel is prachtig! De locatie van de wandeling is met de auto ongeveer 10 minuten rijden vanaf Den Hoorn, De Koog en Den Burg. Het ligt dus erg centraal. De Cocksdorp is ongeveer 20 minuten rijden. Dit is misschien handig om te weten bij het maken van een reservering.

www.krim.nl Vakantiepark meerdere locaties.

 Waddenpark Avanti, Stuifweg 22, 1794 HB Oosterend, mogelijk om met meerdere honden te verblijven.

Slufter…….

Of via www.texel.net (VVV)


De organisatie is in de bekwame handen van Hanneke Roeper en Kim Appelman. Beide dames zijn woonachtig op Texel en zijn enthousiast aan de slag om er een feestje van te maken.

Ons emailadres is: setterdag@gmail.com

Meer informatie over het programma en de kosten vindt u in de digitale Ierse Setterklanken van juli en de Ierse Setterklanken van augustus.

 

 

Voor een impressie van de Setterdag 2015 klik hier

 

De inschrijving voor de kampioensclubmatch van 17 juni is geopend. U kunt online inschrijven.

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

Wandeling Regio Limburg

Datum: 22 april
Locatie: De Leenderbossen
Adres: Valkenswaardseweg 31a, Leende
Aanvang: 10.30 uur

 

Het lustrumboek is nog te bestellen via deze link. Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!