Setterdag

Op 17 september 2017 organiseert de regio Noord-Holland op het mooie Waddeneiland Texel de 2017‑editie van de ISC Setterdag. Een evenement dat bij uitstek garant staat voor een dag gezelligheid voor setterliefhebbers onder elkaar.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een programma dat de moeite waard is om voor naar Texel te komen. Uiteraard zal er ruimschoots gewandeld worden en komen we met een middagprogramma waarin naast de Setter ook het eiland zelf een mooi plekje zal krijgen.
De organisatie is in de bekwame handen van Hanneke Roeper en Kim Appelman. Beide dames zijn woonachtig op Texel en zijn enthousiast aan de slag om er een feestje van te maken.

Het is uiterst verleidelijk om van deze Setterdag een weekendje (wellicht een weekje) Texel te maken. Overweegt u dit, dan is het, om teleurstelling te voorkomen, raadzaam om vooraf informatie hierover in te winnen. Ook hierbij kunnen Kim en Hanneke u met raad en daad terzijde staan.

Ons emailadres is: setterdag@gmail.com

Meer informatie over het programma en de kosten vindt u in de digitale Ierse Setterklanken van juli en de Ierse Setterklanken van augustus.

 

Voor een impressie van de Setterdag 2015 klik hier

 

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Setterdag

Op 17 september 2017 organiseert de regio Noord-Holland op het mooie Waddeneiland Texel de jaarlijkse Setterdag. Voor meer informatie klik hier.

Wandeling Regio Midden Nederland

Datum: 2 juli
Locatie: Hoorneboegse Heide
Adres: Noodweg 50 in Hilversum
Aanvang: 11.00 uur

 

Het lustrumboek is nog te bestellen via deze link. Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!