Enquête

Database
De Advies en Begeleidings Commissie van de Ierse Setter en Ierse Setter rood-wit werken hard aan het compleet krijgen en houden van de gegevens van de populaties en vragen hiervoor de medewerking van de leden. Ons streven is de database (ZooEasy) zo compleet mogelijk te maken en te houden. Daarbij zijn wij van u afhankelijk. Meldingen worden gebruikt om de gezondheidstoestand van onze rassen te bewaken, ten behoeve van de fokkerij en dus in het belang van onze rassen.

 
Medewerking
Alleen met de medewerking van fokkers en eigenaren van de Ierse Setter en Ierse Setter rood-wit kunnen we eventuele gezondheidsproblemen tijdig in kaart brengen en een trend signaleren. Dat is ontzettend belangrijk voor ons fokbeleid.
 
Enquête  
Alle honden krijgen drie keer in hun leven een enquête. Doel hiervan is een duidelijk beeld te krijgen over de gezondheid van de rassen. De informatie is van belang voor een gezonde toekomst!

 

De enquêteformulieren zijn eventueel ook te downloaden via onderstaande links.

Enquêteformulier

Enquêteformulier epilepsie

 
Overleden honden?
Wij stellen het bijzonder op prijs als u ons op de hoogte stelt van het overlijden van uw hond. Ook als dit al enige of geruime tijd geleden is gebeurd. Natuurlijk kunnen leden ook nog een stukje schrijven over hun overleden hond voor publicatie in ons verenigingsblad de Ierse Setter Klanken. Voor het doorgeven van het overlijden van uw Ierse Setter neemt u contact op met mevr. Jeanette Terpstra via telefoonnummer 0519-241821 of via abciersesetter@gmail.com.
 
 
Erfelijke aandoening?
Neemt u in geval van openbaring van een (erfelijke) aandoening zoals epilepsie, maagkanteling, heupdysplasie (HD), oogproblemen, vormen van kanker of andere aandoeningen bij uw Ierse Setter contact op met de ABC mevr. Jeanette Terpstra via telefoonnummer 0519-241821 of via abciersesetter@gmail.com
 

Heeft u een enquêteformulier ontvangen per post, stuur deze in de bijgesloten gefrankeerde enveloppe terug.

Alvast onze hartelijke dank!

Jaaroverzicht enquetegegevens 2015  2 jarigen

Jaaroverzicht enquetegegevens 2015  5 jarigen

Jaaroverzicht enquetegegevens 2015  8 jarigen

Jaaroverzicht enquêtegegevens 2014

 

De inschrijving voor de Setterdag van 17 september 2017 is open tot 28-08.

U kunt online inschrijven voor de Piet Roks Jongehondendag van 22 oktober 2017!
Meer informatie vindt u hier

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Setterdag

Op 17 september 2017 organiseert de regio Noord-Holland op het mooie Waddeneiland Texel de jaarlijkse Setterdag. Voor meer informatie klik hier.

Wandeling Regio Brabant-Zeeland

Datum: 20 augustus
Locatie: Chaam
Adres: Voorbij Industrieweg 24 Chaam
Aanvang: 13.30 uur

 

Het lustrumboek is nog te bestellen via deze link. Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!