Puppy's

Een Ierse Setter pup!!
De Ierse Setter is een geweldig hond. Naast zijn prachtige vacht en kleur, heeft de Ier ook een super karakter. De vereniging met haar aangesloten fokkers staan voor de gezondheid van de Ierse Setter.

Op onze site staat vermeld waar een nest wordt gepland (geplande nesten), waar pups worden verwacht (dekberichten) en bij welke fokker pups zijn geboren (geboorteberichten).
Tevens is er een mogelijkheid om – vaak een oudere Ier- op te nemen, deze Ieren staan dan onder het kopje Herplaatsing.

Alle fokkers die lid zijn van de Ierse Setter Club laten hun nest plaatsen op de website. Bij het nest wordt aangegeven of deze combinatie van reu en teef voldoet aan de regels van het Verenigingsfokreglement van de Ierse Setter Club.

Bent u op zoek naar een Ierse Setter pup maar wilt u eerst nog wat meer informatie? Neemt u dan contact op met onze Advies- en Begeleidingscommissie.
U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fokkers waarvan de nesten gepubliceerd zijn op onze site.

Advies aan aspirant kopers
Helaas kunnen ook Ierse Setters belast zijn met erfelijke aandoeningen. Het bestuur van de Ierse Setter Club adviseert daarom aspirant kopers om zich eerst goed te informeren. Dit kan door de website van de Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) www.licg.nl te raadplegen.

Daarnaast vindt u tevens informatie op deze website van de Ierse Setter Club ondermeer bij fokreglement. Te vinden onder het kopje 'gezondheid en ABC'. Hier staat onder andere beschreven aan welke gezondheidseisen ouderdieren dienen te voldoen voordat er mee gefokt mag worden.
De verantwoordelijkheid voor de gefokte pups ligt te allen tijde bij de fokker. Wij adviseren de fokkers dan ook te werken met een afspraken / koopovereenkomst.
Wilt u meer weten neem dan contact op met de ABC.

 

U kunt uw kennel/webshop/bedrijf bekend maken middels een advertentie in de Ierse Setter Klanken. Vanaf 2018 is de ISK Fullcolour. Voor prijzen en mogelijkheden klik hier.

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

Wandeling Regio Brabant-Zeeland

Datum: 16 december 2018
Locatie: Chaam
Adres: Industrieweg 24, Chaam
Aanvang: 13.30 uur

Wandeling Regio Noord-Holland

Datum: 16 december 2018
Locatie: Groet
Adres: Heerenweg 337, Groet
Aanvang: 10.30 uur

Wandeling Regio Noord-Oost

Datum: 16 december 2018
Locatie: Kuinderbos
Adres: Kuinderweg 52, Luttelgeest
Aanvang: 14.00 uur

<

 

Het lustrumboek is nog te bestellen. U kunt een mailtje sturen aan de penningmeester via leden.isc@gmail.com Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!