Dekberichten

De Ierse Setter Club werkt sinds november 2013 met het VerenigingsFokReglement (VFR). Het VFR is goedgekeurd door de Raad van Beheer.
 
Vanaf 1 juli 2016 worden enkel de dek- en geboorteberichten op de website van de Ierse Setter Club geplaatst die voldoen aan het VFR.

Fokkers kunnen via deze link de dekking melden.


Hieronder een overzicht van de recente dekberichten bij leden van onze vereniging:

Combinatie Rood deze combinatie voldoet aan het Verenigingsfokreglement

Robin Hood v.d. Grasbroekerhof Total Touch v.d. Grasbroekerhof

HD: A

PRA rcd-4: Lijder door DNA

CLAD: Vrij door DNA

Kwalificaties: voldoende

HD: A

PRA rcd-4: Vrij door DNA vrij geteste ouders

CLAD: Vrij door DNA

Kwalificaties: voldoende

  Dekdatum Pups verwacht Fokker
        Stamboom     17-04-2017 19-06-2017

 

Mw. B. Cobbenhaegen
Akerstraat Noord
6431 HN Hoensbroek
tel.: 045-522 8433

E-mail: info@grasbroekerhof.nl

Kennel: v.d. Grasbroekerhof

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD en PRA rcd-4.  In het rasgroep 7 pakket, aangeboden door het van Haeringen Lab, zitten de volgende testen die van belang zijn voor de Ierse Setter: CLAD, PRA rcd-1 en PRA rcd-4 en vWD.

De Ierse Setter Club heeft een overeenkomst met het VHL waardoor leden korting kunnen krijgen.

M.i.v. 1-8-2015 zijn het aanvraagformulier en de afname swab(s) aan te vragen bij het secretariaat (secretarisISCnl@gmail.com) met opgave van de hond(en) waarvoor men de test(en) wil aanvragen. Het VHL werkt enkel met de door hen beschikbaar gestelde swabs!

Het DNA materiaal dient men bij de dierenarts te laten afnemen en de dierenarts moet de getuigeverklaring ondertekenen.

Zodra de uitslag binnenkomt op het secretariaat, krijgt de eigenaar de factuur toegezonden en na betaling van het verschuldigde bedrag, wordt de uitslag doorgestuurd.

 
Heeft u vragen over het reglement of wilt u advies over een combinatie neemt u dan contact op met de ABC. Via email abciersesetter@gmail.com.

Op de ALV van 19 april 2015 is de volgende wijziging van het VFR vastgesteld voor de punten 4.2.b en 4.2.c:

Fokdieren dienen DNA getest te zijn, of vrij door vererving via ouderdieren. Iedere 2e generatie dient opnieuw getest te worden.

Het gewijzigde VFR is per 24 augustus 2015 goedgekeurd door de Raad van Beheer.

Het tot 24 augustus 2015 geldende VFR omvatte voor de punten 4.2.b en 4.2.c de volgende tekst:

                        De DNA-onderzoeken onder de punten 4.2.b. en 4.2.c. zijn niet noodzakelijk als men kan aantonen dat de ouders vrij getest zijn.

Dit is in feite niet anders dan het geen vermeld staat in het per 24 augustus jl. in werking tredende VFR, behalve de specifieke vermelding van de 2de generatie.

 

 

 

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. De vereniging heeft een lijst samengesteld met dierenartspraktijken die tegen een gereduceerd tarief of kosteloos een buisje bloed willen afnemen. Klik hier om naar de lijst te gaan.

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Setterdag

Op 17 september 2017 organiseert de regio Noord-Holland op het mooie Waddeneiland Texel de jaarlijkse Setterdag. Voor meer informatie klik hier.

Wandeling Regio Midden Nederland

Datum: 2 juli
Locatie: Hoorneboegse Heide
Adres: Noodweg 50 in Hilversum
Aanvang: 11.00 uur

 

Het lustrumboek is nog te bestellen via deze link. Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 15 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!