1 november Jonge Hondendag

Op zondag 1 november kunnen we weer genieten van de Setter jeugd. Een blij weerzin met de broertjes en zusjes van uw hond en leuke gesprekken met andere Setter eigenaars. Deze dag wordt sinds 1989 gehouden en is een jaarlijks feest om de toekomst van onze Setters te zien. De laatste jaren wordt deze familiedag georganiseerd in sportcentrum Jeugdland in Ulvenhout. Dit jaar hebben we weer de beschikking van de grote zaal zodat er ruim voldoende ruimte is en we de 1,5 meter in acht kunnen nemen. De honden zullen worden beoordeeld door Dinanda Mensink, keurmeester van diverse jachthondenrassen en fokster van de Engelse Cocker Spaniël. De honden worden gekeurd op leeftijd; pups vanaf 9 weken tot 6 maanden kunnen in de jongste puppyklas worden ingeschreven. Voor honden van 6-9 maanden is de puppyklas. Van 9-15 maanden de jeugdklas. De honden van 15-24 maanden zien we in de tussenklas. Voor de honden van 24-30 maanden hebben we de jongehondenklas. Verder worden de reuen apart van de teven beoordeeld en zijn er per klas ook 2 groepen te weten voor de fokkers/mensen met showervaring en de recreanten/mensen zonder showervaring. Op deze manier heeft iedereen een eerlijke kans. De fokkersklassen zijn voor de recreantenklassen zodat iedereen de kunst kan afkijken. Maar het gaat hier vooral om het plezier en positief bezig zijn met je hond! Per klas worden drie honden geplaatst, iedere hond krijgt een diploma en keurverslag. Ook de oudjes worden niet vergeten! Zij kunnen worden ingeschreven in de veteranenklas (7-10 jaar) en de seniorenklas (>10 jaar).
Voor de mensenjeugd is er de kind-hondshow (kids tot 12 jaar) en voor de jeugd van 12-17 jaar de juniorhandling.

Er wordt gezorgd voor voldoende desinfectiemiddelen. In de ring wordt verzocht dat de eigenaar/tentoonsteller een mondkapje draagt. Mocht in de komende weken een landelijk advies en/of plicht tot het dragen van mondkapjes gelden, dan nemen wij dat ook over voor de hele hal. Wil je daar rekening mee houden. Breng je eigen mondkapje(s) mee.

U kunt online inschrijven via deze link
De inschrijving sluit 14 oktober. We verzoeken u om wel al in te schrijven, maar te wachten met betalen van het inschrijfgeld tot half oktober, dan weten we zeker of deze dag door kan gaan. De organisatie doet haar best om er weer een gezellige dag van te maken, we hopen dan ook op uw deelname!

Graag tot ziens op 1 november in Ulvenhout!

Namens de organisatie,

Audrey Roks