Mooi veldwerk van de Next Generation.

De Next Generation heeft afgelopen weekend geweldig mooi werk laten zien in Belgische bietenvelden. De Next Generation is een groeiende groep ‘jonge’ voorjagers met jeugdige Ierse Rode en Rood-Witte Setters, die vanaf 2018 met elkaar traint en naar wedstrijden gaat. Op 14, 15 en 16 augustus namen drie voorjagers van ons team deel aan de veldwedstrijden voor Amateurs in Nivelles, georganiseerd door respectievelijk de Gordon Setter Club, Ierse Setter Club en La Société Belge Chasse Pratique. Deze wedstrijden staan open voor Britse staande honden die nog geen kwalificatie in de Open Klasse behaalden of een CAC bij de Amateurs, dus ongeacht hun leeftijd.
De omstandigheden waren zwaar voor de deelnemers: hoge temperaturen, zeer zwakke draaierige wind en droge, stoffige lucht. Bikkelen dus! Maar we worden steeds beter in het buitengewoon moeilijke spel op de wind en de resultaten waren super. Jurjen en Paddy behaalden zaterdag hun eerste, echte kwalificatie en niet de minste bovendien: 2 U
Willeke Davelaar – Maeve (Pallas Green Maeve Patty): 2 x ZG
Jurjen Mensink – Paddy (Sheantullagh Navajo): 1 x U
Ruth van Swaay – Gudrun (Kamphøgdas Gudrun): 2 x ZG, 1 x U

We hopen van harte dat we in de toekomst ook Yvonne ter Horst met Norah, Mieke Labes met Nolan, Gerard Mirck met Nobby, Monique Ernst met Olli en wie weet andere (beginnende) voorjagers met hun jonge setters (weer) in de velden gaan zien. Wij willen daar in ieder geval graag onze bijdrage aan leveren.

🌹Dank aan iedereen voor jullie hartelijke felicitaties.