Regio Limburg

Ierse Setter Club  |  Regio Limburg, Leenderbos

 

Regioleider:                 Frank Vermij
Telefoonnummer:      06-50837017
Facebookpagina:       https://www.facebook.com/groups/1632144527048172
Locatie:                        Parkeerplaats voor Manege
                                      De Molenberg, Valkenswaardseweg 29c
                                      te Leende. (100 m vanaf de toerit van de A2 naar het Zuiden)

 

De Ierse Setter Club organiseert maandelijks op de 4de zondag van de maand een setterwandeling in het Leenderbos te Leende. Deelname aan de wandeling is gratis. Van tevoren aanmelden is handig zodat de regioleider weet wie er zoal komen. Zorg dat u het nummer van de regioleider bij de hand heeft zodat u contact met hem kunt opnemen wanneer u door omstandigheden iets later aanwezig bent. De aanvang van de wandeling is altijd om 10:30 uur. Rond 12:30 uur zijn we normaal gesproken weer terug bij het vertrekpunt.

Het Leenderbos is een mooie en afwisselende omgeving van naaldbomen, grasveldjes, heidevelden en een grote gele zandberg. Wanneer het geregend heeft kunnen er plaatselijk wat waterplassen ontstaan waar de Ieren dankbaar gebruik van maken. Het is een ideaal gebied waar de honden zich helemaal uit kunnen leven. Op enkele uitvalswegen na (zandpaden) is het gebied omheind.

Tijdens de wandeling wordt er een stop gemaakt om gezellig te kunnen kletsen onder het genot van een (gratis) beker koffie of chocomel. Zo nu en dan nemen wandelaars zelfs nog iets lekker mee voor bij de koffie/chocomel.

Na de wandeling is er de mogelijkheid om met elkaar nog even een hapje en/of een drankje te nuttigen. Dit is uiteraard op eigen kosten. Over het algemeen zijn we te gast bij Manege De Molenberg. Hier zijn de setters van harte welkom zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn er nog 2 horecagelegenheden in de buurt waar we zo nu en dan ook een bezoek brengen na de wandeling. Hier mogen de honden niet binnen maar als het even kan zitten we op het terras.

 

Naast de maandelijkse wandeling is er altijd op 1 januari om 13:00 uur een nieuwjaar wandeling in Leende en in de zomermaanden is er een avondwandeling met barbecue. Zo nu en dan worden er ook nog wandelingen georganiseerd op de Brunssummerheide in Heerlen of de Overloonse Duinen, zie voor meer informatie onze FB pagina: Ierse Setter Club regio Limburg.

Heeft u interesse in een Ierse setter dan is het bezoeken van een setterwandeling zeker de moeite waard. Een mooie gelegenheid om meerdere Setters bij elkaar te zien en natuurlijk heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de eigenaren en vragen te stellen over dit prachtige ras tijdens de wandeling.

Aansprakelijkheid
Deelname en of bezoek aan een evenement georganiseerd door of onder auspiciën van de Ierse Setter Club, waaronder bijvoorbeeld een wandeling van onze regio, geschiedt voor eigen risico.

De Ierse Setter Club, dan wel de organisatie van het evenement, kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade die u of uw huisdier(en) aan personen, andermans dieren of goederen toebrengt, of die aan u, uw huisdier(en) of goederen wordt toegebracht. Schade, verlies en/of diefstal kunnen nimmer op de Ierse Setter Club, het bestuur en/of de organisatie (regioleiding) worden verhaald.

De deelnemer/bezoeker aan een evenement dient afdoende verzekerd te zijn tegen de risico's die met het evenement gepaard kunnen gaan en de Ierse Setter Club gaat ervan uit dat de deelnemer/bezoeker derhalve tenminste een WA-verzekering heeft afgesloten.

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wijzen wij u er op dat ook voor deze activiteit geldt dat de deelnemers akkoord gaan met de "privacy" verklaring van de Ierse Setter Club.

U kunt deze verklaring nalezen op:

https://www.iersesetterclub.nl/privacy-policy-2024/