Regio Midden-Nederland De Hoorneboegse heide

Regio Midden-Nederland: 1ste zondag van de maand om 11:00 uur
Parkeerplaats: Noodweg 52 1213 PZ Hilversum
Regioleider: Dhr. L. Wortman tel: 06-28106169 | Dhr. F. Vermij tel: 0650837017
Facebook: Ierse Setter Club regio Midden-Nederland

De regiowandeling van Midden-Nederland start elke 1ste zondag van de maand om 11:00 uur. Het losloopgebied begint direct bij de parkeerplaats aan de Noodweg 52, nadat u de klaphekjes bent gepasseerd mogen de honden al los. Zodra we iedereen (liefst aanmelden via de Facebookpagina) hebben verwelkomd starten we de wandeling. Kom alsjeblieft op tijd want wachten daar doe je de setters geen plezier mee.

De Hoorneboegse Heide is onderdeel van het Goois Natuurreservaat en een perfect gebied om urenlang met de hond te wandelen. De honden mogen hier loslopen, let er wel op dat we de grote grazers (Charolais runderen) op de hei op minimaal 25 meter afstand moeten passeren. Meestal zie je ze in de verte op de hei bij elkaar liggen of grazen en kunnen we er met gemak ruim omheen wandelen.

Tijdens de wandeling kruisen we af en toe een ruiterpad en zijn er enkele fietspaden, het is verstandig voor de veiligheid van de hond en die van de ruiters, paarden en fietsers om je hond bij je te roepen wanneer je hen onverhoopt passeert.

We lopen op ons gemak via het bos de heide op en maken zo een prachtige wandeling van ongeveer 5 kilometer die ons en de honden toch al gauw zo’n kleine 2 uur bezig houdt. Een heerlijke ervaring voor hond en baas, het is geweldig om te zien hoe setters en baasjes genieten van de vrijheid en de gezelligheid. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar nog een hapje en/of drankje te nuttigen, uiteraard op eigen kosten. Direct aan de parkeerplaats ligt Cafetaria De Egelshoek maar daar kan het erg druk zijn daarom bieden we de wandelaars ook de mogelijkheid om (met de auto een kleine 10 minuten rijden vanaf het eindpunt) mee te gaan naar een gezellig restaurantje waar de honden ook welkom zijn. Tijdens de wandeling kun je aangeven of je mee wilt zodat we een telefonische reservering kunnen maken.

 

Dan nog even dit, er zijn helaas geen waterpartijen of zwemmogelijkheden aanwezig op de Hoorneboegse Heide, behoudens de heerlijke modderpoelen na forse regenbuien. Dit betekent dat het er in de zomer erg warm kan zijn. Zorg ervoor dat u bij warm weer voldoende water bij u heeft voor u setter(s). Bij te warm weer wordt er een kortere route gelopen of de wandeling afgelast. Twijfelt u over het doorgaan van de wandeling, neem dan eerst contact op met de regioleider.

We hopen van harte u en uw setter(s) tijdens een van de wandelingen te mogen begroeten!