Regio Noord-Oost

Regioleider:                Astrid Landsaat
Facebookpagina:       https://www.facebook.com/groups/1632144527048172

 

Sinds 2011 zijn wij, Astrid en Fred, regioleiders in het hoge noorden. Toen wij begonnen met het organiseren van wandelingen hadden we keuze uit meerdere losloopgebieden. Dat is anno nu nog steeds zo, maar een aantal gebieden bezoeken we niet meer wegens te druk (Mensinghebos in Roden en het Mandeveld bij Bakkeveen) of waar de wandelmogelijkheden werden beperkt  door de terreinbeheerders (Dwingelderveld).

Gelukkig hebben wij nog steeds prachtige losloopgebieden in onze voor- en achtertuin. Onze achtertuin is het Ballastplaatbos in het Lauwersmeer  net voorbij Landal Suyderoogh. Ideaal als oefenterrein om het loslopen met een jonge hond te trainen aangezien er geen verkeer (auto’s/fietsers) in de buurt is. Onze voortuin is het Gietenerveld. Het bos is niet heel groot, maar in combinatie met het zwemwater in de voormalige zandafgraving is het een heerlijk gebied voor onze setters. Een of twee keer per jaar houden we op deze locatie na afloop van de wandeling een picknick/barbecue op het nabij gelegen dagkampeerterrein.

De nieuwjaarwandeling, traditioneel bij aanvang met koffie/thee en iets lekkers, houden we meestal iets zuidelijker of oostelijker in het land. Het Kuinderbos in de Flevopolder is bij ons populair, maar een uitstapje richting de achterhoek is ook niet ongewoon.  Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe wandellocaties, die we zelf eerst een paar keer met onze eigen honden bezoeken om bekend te raken met het gebied. Ellertshaar nabij Schoonloo is zo’n gebied waar we al eens geweest zijn als groep, maar we moeten er zelf weer eens gaan kijken voor we besluiten om daar weer een clubwandeling te organiseren. Enfin, in het noorden is genoeg te beleven voor zowel de honden als de baasjes en we hopen u en uw hond(en) binnenkort te verwelkomen op onze wandelingen.

 

 

Hartelijke groet,

Astrid en Fred.