JACHT INTRODUCTIEDAG

Ook in 2022 komt er weer een introductiedag voor Veldwerk

De jachtknobbel van de Ierse Setter – Introductiedag Veldwerk

“De Ierse Setter staat van oudsher bekend als een voorstaande jachthond. Door middel van de verwaaiing in zijn neus spoort hij het wild op. De Ierse Setter staat voor op vederwild; o.a. korhoen, fazant, patrijs, houtsnip.” Prachtig, maar hoe doet hij dat dan? En mijn Ier, hij heeft een jachtknobbel, doet hij dat ook? Dat onze Ier een fijne huishond is, dat weten we, maar degene die ook graag wil weten en zien waar een Ierse Setter in vroegere tijden voor werd ingezet, kan daar nu achter komen.

De Ierse Setter Club organiseert regelmatig voor haar leden een Introductiedag Veldwerk. Vanaf 2015 zijn er vele geslaagde dagen gehouden! De deelnemers hadden een leuke en leerzame dag.

Deelname Introductiedag Veldwerk

De eerstvolgende Introductiedag Veldwerk op 25 juni 2022 is VOL !
Er kunnen maximaal 8 deelnemers op een dag met hun Ier aan deelnemen. Zo is er voldoende tijd om vragen te stellen. Er wordt begonnen met een theorie uitleg en daarna kunt u het geleerde in de praktijk ten uitvoering brengen met uw eigen Ier en gaat u het veld in. Bij over inschrijving zullen er extra dagen georganiseerd worden.

Er geldt geen leeftijdscategorie, alle Ieren ongeacht hun leeftijd zijn van harte welkom.

Ervaringsdeskundige op het gebied van jacht met staande honden Lotte van Dijk zorgt voor een aantrekkelijk programma. Het doel is om u kennis te laten maken met de jacht. De Setter is tenslotte een jachthond met, als het goed is, een uitstekende neus.

De ochtend staat in het teken van de theorie. Lotte zal uitleggen wat er van de hond verwacht wordt, hoe de hond werkt en wat de hond nodig heeft om te werken. Ook de werkhouding en dergelijke komen aan bod. Daarna gaan we onder leiding van Lotte het veld in voor het echte werk. U zult versteld staan wat uw hond kan en met welk enthousiasme hij of zij aan het werk gaat.

De kosten voor deze dag zijn 72,50 voor leden van de ISC en 82,50 voor niet leden. Een groep mag uit maximaal 8 deelnemers bestaan. Zo garanderen we dat alle combinaties het meeste uit deze dag kunnen halen. U kunt zich tot vrijdag 10 juni 2022 inschrijven.

De locatie waar de dag gehouden wordt is:
De Waltakke, Bolksbeekweg 7, 7241 PH in Lochem

Schrijf u snel in!

Wij kijken uit naar een leuke en leerzame dag!

Voor meer informatie:

Commissie Jacht en Veldwerk
Jurjen Mensink, Willeke Davelaar en Ruth van Swaay

Laat het jachtinstinct van uw Ierse Setter niet verloren gaan en neem deel aan het trainingsprogramma!

Denkt u er bij uw deelname aan!
Dat u goed ter been bent;
U te maken krijgt met levend wild (wat helaas ook het hoekje om kan gaan);
U goede kleding dient te hebben om regenbui en kou te doorstaan.