ZooEasy database informatie

De ISC -database ZooEasy Online is beschikbaar voor ISC-leden, tegen een vergoeding van € 10,00 per jaar.

Wat kan ZooEasy?

ZooEasy is een online database waarin u de stambomen van alle Ierse Setters kunt inzien tot circa 1870. Het zijn z.g. doorklik-stambomen die zijn voorzien van foto's, mits de eigenaar die heeft ingestuurd.

De basisgegevens van individuele honden zijn aangevuld met gezondheidsuitslagen, showverslagen en de enquêtes. U kunt opzoeken welke nesten door welke honden zijn voortgebracht en zelf proefparingen maken waarbij automatisch het inteeltpercentage berekend wordt.

Hoe krijgt u toegang tot de database?

U kunt zich abonneren op ISC ZooEasy zodat u altijd toegang heeft tot de laatst bekende gegevens van onze honden. Een abonnement kost € 10,00 per jaar.

Er zijn twee soorten accounts:
1. Leesaccount, beschikbaar voor alle leden van de Ierse Setter Club. Middels dit account heeft u inzage in alle stambomen, nakomelingen, foto’s en officiële gezondheidsuitslagen.

  1. Fokkersaccount, beschikbaar voor alle leden van de Ierse Setter Club die in het bezit zijn van een kennelnaam geregistreerd bij de Raad van Beheer of F.C.I. en hier ook onder gefokt hebben, en voor alle leden van de Ierse Setter Club die een teef of een reu (Ierse Setter rood, Ierse Setter rood-wit of outcross) hebben die voldoet aan het VFR. De eisen van het VFR  zijn te vinden op Verenigings Fok Reglement

Het abonnement vraagt u aan door een mail te sturen aan het ABC via abciersesetter@gmail.com
Na betaling krijgt u een toegangscode waarmee u op ZooEasy Online kunt inloggen.

Staan er al foto's van uw hond(en) in ZooEasy?

Om de database zo compleet mogelijk te krijgen, vragen wij u om ons één of meerdere foto's toe te sturen van uw Ierse setter. Graag in .jpg formaat met het stamboomnummer als bestandsnaam (bijvoorbeeld NHSB12345.jpg) Stuurt u meerdere foto's, dan graag een cijfer erachter (bijvoorbeeld NHSB12345-2.jpg U kunt deze sturen per e-mail naar abciersesetter@gmail.com

Ook oude foto's van overleden honden zijn erg welkom. Alle Ierse setters vanaf 1929 staan in onze database en wij zouden hun gegevens graag aanvullen met foto's.

Er kunnen maximaal 5 foto's per hond worden geplaatst, één komt op de stamboom de andere in een bijlage. Bijvoorbeeld een foto van de hoofd, een foto van de hond in stand, een foto dat de hond actief is, enz.